PRODUSELE NOASTRE

JUMĂRI EXTRA

Jumările merg servite ca aperitiv, însă pot fi adăugate și la mai multe mâncăruri cu specific tradițional, precum varză cu jumări sau fasole cu jumări, dând un gust aparte acestor preparate. Consumul de Jumări ajută la întreținerea sistemului imunitar, deoarece sunt bogate în acizi grași esențiali, ajută la refacerea și întreținerea oaselor și a masei musculare datorită conținutului bogat de colagen.

JUMĂRI

Considerate delicatese, preparate de obicei de Crăciun, acum Jumările nu lipsesc de pe mesele noastre, atât în sezonul cald cât și sezonul rece, asezonate cu legume proaspăt culese dar și cu murături. Tăierea porcului fără o porție cald fierbinte de Jumări este de neconceput în gospodăriile de la noi.

JUMĂRELE

Prepararea Jumărilor presupune alegerea slăninei de porc cu mare grijă, taierea acesteia în cubulețe, apoi se lasă să se prăjească în propria untură până devin crocante, bine pătrunse dar, fără gust de arsură. De asemenea, Jumările pot fi zdrobite ori tocate și amestecate în diferite aluaturi pentru a le frăgezi.

PASTĂ DE JUMĂRI

Pasta de jumări este delicioasă servită pe pâine, cu felii de ceapă roșie deasupra. Savureaz-o și descoperă gusturile tradiționale reinterpretate. Acest amestec de arome îți va oferi o experiență culinară autentică, perfectă pentru orice moment al zilei. Ideală pentru a obține, din această și pogăci cu jumări, rețetă tradițională ardelenească, un alt preparat care merită încercat.

UNTURĂ

Grăsimile care nu sunt bune, și care sunt confundate de multe ori cu cele sănătoase, sunt grăsimile industriale, precum margarina.
Grăsimile monosaturate reglează tensiunea arterială, reprezintă o componentă importantă pentru creier, inclusiv celulele nervoase din organism au un înveliș de grăsime monosaturată de protecție.
Untura rezultată din prăjirea jumărilor poate înlocui cu succes uleiul și poate fi adăugată la diferite rețete de patiserie (cornulețe, biscuiți), ori poate fi consumată întinsă pe pâine, în loc de unt.

CARNE ÎN UNTURĂ

Carnea în untură, este una dintre cele mai vechi şi mai folosite metode de păstrare a cărnii, ce datează de pe vremea romanilor, este probabil cea mai fragedă carne. Acompaniată de mămăliguță, fasole, varză murată sau cartofi, carnea în untură poate fi o delicatesă la îndemână oricui, în orice moment al anului, trebuie doar să o încălzești.

TOCHITURĂ

Tochitura de porc, un preparat tradițional, se servește caldă împreună cu mămăligă, murături asortate și ou ochi deasupra. Folosim carne proaspătă, atent aleasă și cârnați de casă condimentați, afumați cu lemn de fag.

ȘORICI DE PORC

Șoriciul este acea delicatesă tradițională care ne duce cu gândul la copilărie și la mirosul proaspăt de carne din Ajunul Crăciunului. Poate fi consumat ca atare, cu puțină sare, bineînţeles, sau îl puteți alătura altor preparate pe un platou delicios pentru aperitiv. Şoriciul de porc, este bogat în colagen, care ajută la redobândirea elasticităţii pielii şi sprijină sănătatea oaselor şi a articulaţiilor. Deliciosul şorici de porc, rumenit bine şi fraged de se topeşte în gură, este o gustare perfectă între mese.

Scroll to Top